Gránitkeresztet szenteltek fel Lőkösházán

A keresztszentelés kiváló példája annak, hogy össze lehet fogni egy olyan ügyért, amely a békét szolgálja, és egységet teremt egy békétlen világban – mondta a Miniszterelnökség területfejlesztésért felelős parlamenti államtitkára a Békés vármegyei Lőkösházán, ahol csütörtökön felszenteltek egy új keresztet.

    Latorcai Csaba a román határ mellett fekvő dél-békési község temetőjében elmondta, a keresztek igazodási pontok, „ezekben az időkben szükség van a helyes irány tartására”. Amikor a Nyugat kezdi elveszteni orientációs képességét, és a rendet rendetlenség váltja fel, akkor „Magyarország példát mutat” – közölte.
    A politikus kiemelte, a kormány e veszélyes időkben is tartja az irányt, azt szeretné, ha valamennyi nemzet otthon érezné magát Európában, ha nem kellene feláldoznia a jövőjét „egy identitás nélküli Európai Egyesült Államok oltárán, ahol az illegális migránsnak több joga van, mint az őshonos polgároknak” – fogalmazott.
    Megjegyezte, a kormány szerencsés helyzetben van, ugyanis 12 éve erős társadalmi támogatottság áll mögötte. Célja egy identitásában erős, gyarapodó ország teremtése, ahol békében és biztonságban lehet élni; és meg lehet őrizni a keresztény értékeket és a magyarságot – közölte az államtitkár.
    A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ügyvezető főtitkára emlékeztetett, a KDNP egy éve indította el a „Fogadj örökbe egy keresztet!” mozgalmat, amelyre példátlan számú felajánlás érkezett. Kistelepülésektől a nagyvárosokig fontos ügy ez az embereknek – jelentette ki.
    A kereszténységnek köszönhetően „találtunk otthonra a Kárpát-medencében, és maradtunk meg; ezt közösen kell megőriznünk” – húzta alá Latorcai Csaba.
    Szűcsné Gergely Györgyi (független) polgármester felidézte, hogy idén májusban határozott a képviselő-testület egy kereszt felállításáról a temetőben, ugyanis az ötven éve a plébános által állított pléhkeresztet „felemésztette az idő”. A gránitkeresztet a történelmi, bibliai témájú panorámafestményeiről ismert Corvus-Kora Róbert készítette, aki állított már egy keresztet a település temploma előtt. A bronz korpuszt a Szeged-Csanádi Egyházmegye adta, a keresztet Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök szentelte fel.
    A polgármester szerint a keresztszentelés a településen maradást is erősíti, és hitet tesz a keresztény kultúra és vallás mellett is.

Fotó: Lökösháza Bréda-kastély


    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .