Műkő vagy gránit?

A műkőből és gránitból készített sírok élettartamát, esztétikumát, ár-érték arányát összehasonlítva a gránit javára döntenek ügyfeleink.

A műkő mesterségesen létrehozott (öntött) anyag, melynek kötőanyaga rövid időn belül erejét veszti és porladni kezd.

Ezzel szemben a gránit természetes kőzet, szerkezetileg már nem változik az évek múlásával.

Kínai vagy magyar sírkő?

A „kínai” sírkő előnye csak az ár tekintetében mutatkozik.

Bizonyára Ön is érzi a következő mondat örök igazságát:

„A jó minőség emléke sokkal tovább él, mint az alacsony ár miatt érzett röpke öröm.”

Nagyszüleinktől hallottuk: Az olcsó később lesz nagyon drága!

A „kínai” jelzőt sokan tévesen a kő származására értik, holott a kövek bányászata a világ minden részén történik. A „kínai” sírkő helyes értelmezése: ugyanazon alapanyagból készített, csak Kínában, Indiában legyártott síremlék. Ezek a sírkövek olcsó munkaerővel, sorozatgyártásban készülnek, így az anyaghibákra, repedésekre, színegyezőségre nem tudnak kellő figyelmet fordítani. Az előforduló hibákat az itthoni „sírkövesek” ügyes módszerrel eltüntetik, melyek idővel a megrendelõ számára is egyértelműek lesznek.

Garancia?

A sírkőkereskedések, amilyen gyorsan megszaporodtak, olyan gyorsan el is tűnnek. Ehhez persze kell 2-3 év, mire a kereskedő rájön, hogy a problémák kezeléséhez nincs elég szakmai tapasztalata és jobbnak látja, ha más szakmában tevékenykedik tovább. Természetesen az 50 év garanciát bevállalta. Ezt az ügyfél csak működõ céggel szemben tudja érvényesíteni és erre sokan nem gondolnak. Feltétel tehát, hogy legyen hol és legyen kinek érvényesíteni a garanciát.

Egyszerű, klasszikus vagy egyedi?

Elsősorban gránit anyagokkal dolgozunk, de márványból, mészkőből is készítünk síremléket. A fejkő legtöbbször 10 cm-s anyagból, a síremlék többi része a megrendelő igénye szerint 3, 5 vagy 10 cm-s anyagból készül.

A hagyományos megoldásokon túl számos variáció létezik, mellyel az elképzelt síremlék egyedivé válik. Ehhez nyújtunk segítséget a telephelyünkre ellátogató ügyfeleknek kirakatunkkal, anyagmintákkal, fotókkal és katalógusokkal.

Weboldalunkon bemutatott kínálat és lehetőség nem teljes, így kérjük Önt és kedves családját, fáradjon el hozzánk, keressen meg személyesen, hogy választását segíteni tudjuk.

Olcsó vagy drága? Áraink

A síremlékek ára az anyag származásától, az alkatrészek vastagságától és kialakításától is függ. Mivel gyártással foglalkozunk, így elsődleges a felhasznált anyag mennyiségének ismerete – közel 50 féle gránitanyagból dolgozunk. Így ugyanolyan síremléknek az ára akár fele vagy duplája is lehet, az anyagválasztástól függően. A széles árskála lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálhatja a számára megfelelő árkategóriát.

Az árkalkulációba beletartozik a temetőben elvégzendő munka – mint bontás, törmelékelszállítás, új betonalap készítés -, illetve a síremlékhez rendelt kellékek és felirat megválasztása is. Mivel ezek igen különbözőek lehetnek, így árajánlatot csak személyesen – a konkrét elképzelést ismerve – tudunk adni.

A cikk támogatója:

Agriakő  Eger

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .