Felmerülhet e a szándékos rongálás büntette?

Arold Péter

A használaton kívüli temetőkre ugyan úgy vonatkoznak a jogszabályok, mint a működőre. A területen minden nemű munkálatokra a temető üzemeltetője adhat engedélyt. Ecséden mind két temető üzemeltetője az önkormányzat, tehát az ott folyó munkálatok is a hivatal engedélyével történhet. A következő fotósorozat éppen ezért meghökkentő és kérdéseket vet fel a kegyeleti jogszabályok tekintetében. Minimum fel kell tenni a kérdést. Kik, a felelősek?

 

 

Az alábbi fotók Ecséden készültek a régi, már használaton kívüli temetőben. A temető, az önkormányzat gondozásában áll, régebben emlék parkként szerették volna üzemeltetni. Nyilván nagyon nehéz az elhunytak hozzátartozóival felvenni a kapcsolatot, hiszen a síremlékek több évtized akár száz év távlatából emlékeznek a múltra és a törvényes gondozói, már talán nem is élnek, vagy nem tudhatnak szeretteik sírhelyének hollétéről. Exhumálni és az új temetőben újra elhelyezni komoly költség, viszont a terület gondozása kötelező feladata az önkormányzatnak.

De nem így:

hatvaninfo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .